mibuso.com

Microsoft Business Solutions online community
It is currently Sat Dec 27, 2014 9:48 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: [Backup] Hotcopy bat file
PostPosted: Tue Sep 06, 2005 5:11 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 19, 2004 5:21 pm
Posts: 20
Location: Paris
Country: France (fr)
Hi,

I try to use hotcopy for the first time. I tried to do the following .bat file :

Code: Select all
c:
cd\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Database Server\
HotCopy.exe source=C:\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Bocage_Prod\Boc_Prod.fdb destination=C:\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Bocage_Prod\Backup Server=BOCPROD user=admin password=prod  dbtest=minimum


When I launch it I only see the prompt which opens and closes so quickly I cannot read any message. It seems that nothing happens. I had a look at the Navsion documentation but I don't see what is wrong with my bat.

Do you have any idea of what could be wrong ? Thanks in advance.

_________________
Business Analyst
Incadea (Vertical solution for the automotive market based on Nav 2.60)
French speaking European/African/Indian Ocean countries.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 06, 2005 5:29 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 12, 2003 9:57 am
Posts: 154
Location: Würzburg
Country: Germany (de)
Hi,

I don't know what is wrong in .bat file, but if you append
Code: Select all
pause
you should see the error.

br
Josef Metz


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 06, 2005 5:43 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Thu Jan 02, 2003 5:37 pm
Posts: 7993
Location: Flagstaff, AZ
Country: United States (us)
Also, if you run a *.bat file from a command prompt, it will display the messages but it won't close.

_________________
Daniel Rimmelzwaan
KCP Dynamics
MVP - Dynamics NAV


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 5:59 am 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV
NAV TechDays 2014 attendee

Joined: Thu Oct 16, 2003 7:50 am
Posts: 12443
Location: Brno
Country: Czech Republic (cz)
I highly recommend to use Backup Description file to set the parameters instead command line parameters. See Documentation for this. It will remove some problems...

_________________
Kamil Sacek
MVP - Dynamics NAV
My BLOG
NAVERTICA a.s.


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 1:42 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 19, 2004 5:21 pm
Posts: 20
Location: Paris
Country: France (fr)
Thanx Denster, that's what I have done, it seems that I have a wrong character

See the screenshot :
http://img272.imageshack.us/my.php?image=hotcopyerror10kn.gif
kine wrote:
I highly recommend to use Backup Description file to set the parameters instead command line parameters. See Documentation for this. It will remove some problems...

OK I've seen it, I will try to do so.

_________________
Business Analyst
Incadea (Vertical solution for the automotive market based on Nav 2.60)
French speaking European/African/Indian Ocean countries.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Backup] Hotcopy bat file
PostPosted: Thu Sep 08, 2005 9:18 am 
Offline

Joined: Tue Oct 14, 2003 1:59 pm
Posts: 471
Location: Dortmund - Germany
Country: Germany (de)
Aure69 wrote:
[...]
Code: Select all
c:
cd\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Database Server\
HotCopy.exe source=C:\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Bocage_Prod\Boc_Prod.fdb destination=C:\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Bocage_Prod\Backup Server=BOCPROD user=admin password=prod  dbtest=minimum

[...]

The error seems to be here:
Code: Select all
c:
cd\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Database Server\
HotCopy.exe [...]

It should be
Code: Select all
cd c:\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Database Server\

HotCopy.exe [...]

As you can see in your screenshot, all commands will be executed in the directory "C:\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\tunesi"

Further more, I suggest that you will put your commands in " :
Code: Select all
[...]
HotCopy.exe source="C:\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Bocage_Prod\Boc_Prod.fdb" destination="C:\Program Files\Microsoft Business Solutions-Navision\Bocage_Prod\Backup" Server=BOCPROD user=admin password=prod  dbtest=minimum
[...]

_________________
Timo Lässer
Navision Developer since 1997
MSDynamics.de - German Microsoft Dynamics Community - member of [clip]


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 08, 2005 1:47 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 19, 2004 5:21 pm
Posts: 20
Location: Paris
Country: France (fr)
Thank you Timo, that works :D

_________________
Business Analyst
Incadea (Vertical solution for the automotive market based on Nav 2.60)
French speaking European/African/Indian Ocean countries.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum


Search for:
Jump to: