mibuso.com

Microsoft Business Solutions online community
It is currently Mon Apr 21, 2014 12:06 am

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 298 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Next
Author Message
 Post subject: Re: sending PDF reports !!!
PostPosted: Mon Apr 28, 2008 3:09 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Wed Dec 15, 2004 6:11 pm
Posts: 8982
Location: 3rd rock from sun
Country: United States (us)
Nizarz wrote:
Hi all,
i'm using already cute pdf for editing my reports in PDF format, but i want to send them in this format via Navision ... anyone can help please ](*,) ... Thnaks


If you are editing your documents in Cute pdf, navision can't open the pdf document.

You need to modify or create a Navision report that you can the print to PDF.

_________________
Rashed.

blog: http://mibuso.com/blogs/ara3n/


Top
 Profile  
 
 Post subject: sending reports !!
PostPosted: Mon Apr 28, 2008 3:34 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 04, 2008 11:26 am
Posts: 9
Location: Tunis
Country: Tunisia (tn)
thanks rashed for that clarifications, but my problem is how to send a pdf report from Navision by mail ; i want to mail the report directly from navision !! ](*,)


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 28, 2008 8:15 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Wed Dec 15, 2004 6:11 pm
Posts: 8982
Location: 3rd rock from sun
Country: United States (us)
That's a totally different issue.
Search Mibuso for smtp

_________________
Rashed.

blog: http://mibuso.com/blogs/ara3n/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 29, 2008 9:38 am 
Offline

Joined: Tue Jan 09, 2007 3:57 pm
Posts: 1
Location: SWEDEN
Country: Sweden (se)
David Singleton wrote:
Oh an d the reason I was actually here....


Has anyone else come across the error where PDF objects created in ver. 0.9.3 won't run on 0.9.5 and vica versa. Basically the comand below will only run on a coumputer running the same version of PDFCreator that it ws complied with.

The issue is the command
Code: Select all
PDFCreatorOption :=  PDFCreator.cOptions;


Which gives the message:

Quote:
This message is fo C/AL programmers:
Invalid assignment. It is not possible to assign a _clsPDFCreatorOptions to a clsPDFCreatorOptions.


Its clearly an issue with wich dll you have registered, and I am pretty sure its a PDF creator issue, not a NAV issue.

Its damn anoying having to use a different computer to compile objects to get this to work, and worst is when a client has computers with differnt version of PDF creator installed.

Has anyone solved this?



Use the older build of PDFCreator "PDFCreator-0_9_3_GPLGhostscript.exe"


Top
 Profile  
 
 Post subject: What am I doing wrong ?
PostPosted: Wed Apr 30, 2008 10:25 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 30, 2008 10:17 pm
Posts: 7
Location: Denmark
Country: Denmark (dk)
Hi

When I try to run my form (the one showed here and copyed/imported to Navision) I get the error "This message is for C/AL programmers.......
Could not invoke the member cClose, the OLE control or the Automation server returned an unknown error code.
I have tried to uninstall the PDFCreator and then reinstall it. But Navision starts hanging until the service "PDFCreator" is killed.

I'm using the "old" 0_9_3 version.

Any ideas would be nice - thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 01, 2008 2:00 am 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Tue Aug 14, 2001 7:01 am
Posts: 5349
Location: Prague
Country: Czech Republic (cz)
holsson wrote:
David Singleton wrote:
...Has anyone else come across the error where PDF objects created in ver. 0.9.3 won't run on 0.9.5 and vica versa. Basically the comand below will only run on a coumputer running the same version of PDFCreator that it ws complied with.
...




Use the older build of PDFCreator "PDFCreator-0_9_3_GPLGhostscript.exe"


No I think you missed the error.

Basically if I compile the object in 0.9.3 then the objects will not run on 0.9.5 and if I compile them on 0.9.5 they wont run on 0.9.3

This is not a specific bug in either version, simply that they are incompatible.

_________________
David Singleton
Dynamics NAV Freelancer
Dynamics Book
Go-Live International


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject: Name of the file
PostPosted: Fri May 16, 2008 12:58 am 
Offline

Joined: Fri Jun 25, 2004 9:25 pm
Posts: 33
Location: Orlando,FL, USA
Country: United States (us)
Hi Guys,

I am trying to print the Sales invoice but i cannot name the file as invoice number or even i cannot save it as C:\example.pdf. Its always taking what ever is set on the printer options in PDFcreator autosave settings. I am using vista.
Do i need o change anything?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 16, 2008 4:48 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Wed Dec 15, 2004 6:11 pm
Posts: 8982
Location: 3rd rock from sun
Country: United States (us)
uncheck outsave in the options in PDFcreator.

_________________
Rashed.

blog: http://mibuso.com/blogs/ara3n/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 16, 2008 7:16 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 25, 2004 9:25 pm
Posts: 33
Location: Orlando,FL, USA
Country: United States (us)
If I uncheck autosave then it always pops up the save screen to select the location and file name. But i want this to run as a bacth process to print individual invoices with filename as invoice number with manual interaction.

Wierd this is i used your sample code to run the itemlist with c:\example.pdf. But it never takes that location or filename.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 16, 2008 7:30 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Tue Aug 14, 2001 7:01 am
Posts: 5349
Location: Prague
Country: Czech Republic (cz)
NaveenReddy wrote:
If I uncheck autosave then it always pops up the save screen to select the location and file name. But i want this to run as a bacth process to print individual invoices with filename as invoice number with manual interaction.

Wierd this is i used your sample code to run the itemlist with c:\example.pdf. But it never takes that location or filename.


I had some similar issues as this, but it was because I had been playing with the PDF creator settings ](*,) . Eventually I just uninstalled and reinstalled with the default settings and it all worked.

_________________
David Singleton
Dynamics NAV Freelancer
Dynamics Book
Go-Live International


Top
 Profile E-mail WWW  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 16, 2008 7:49 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 08, 2004 2:42 pm
Posts: 3255
Location: Hannover
Country: Germany (de)
mhm, i'm not use PDF Creator.
I've a Linuxserver with samba and with a little config on smb.conf the samba server also work as PDF PrintServer which can also used from Windows systems. And he sends the pdf back to the user per mail, because he read the userdata from AD (Active directory). This works excellent

Regards

_________________
Do you make it right, it works too!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 21, 2008 7:36 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 25, 2004 9:25 pm
Posts: 33
Location: Orlando,FL, USA
Country: United States (us)
HI,

I did reinstalled the pdfcreator but no luck. still asking me to pick the location and name. its not taking c:\example.pdf filename


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 01, 2008 8:32 pm 
Offline

Joined: Tue Jul 18, 2006 12:41 pm
Posts: 2
Location: Lisbon
Country: Portugal (pt)
NaveenReddy wrote:
HI,

I did reinstalled the pdfcreator but no luck. still asking me to pick the location and name. its not taking c:\example.pdf filename


I've exactly the same problem. It doesn't assume the filename and directory that i choose in navision.

BR


Top
 Profile  
 
 Post subject: PDFCreator don't close
PostPosted: Fri Jun 20, 2008 12:00 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 23, 2007 1:30 pm
Posts: 1
Location: Lisboa
Country: Portugal (pt)
Hello.
I need some help. :(

I have this code in a codeunit:

OnRun()
Teste('171920');

Teste(NrDocumento : Code[20])
gtxtFileDirectory := 'D:\Path1\';
gtxtFileNamePDF2 := 'xx- ' + NrDocumento + '.pdf';
IF EXISTS(gtxtFileDirectory+gtxtFileNamePDF2+'.old') THEN
ERASE(gtxtFileDirectory+gtxtFileNamePDF2+'.old');

IF EXISTS(gtxtFileDirectory+gtxtFileNamePDF2) THEN
IF RENAME(gtxtFileDirectory+gtxtFileNamePDF2,gtxtFileDirectory+gtxtFileNamePDF2+'.old') THEN;

TesteImprimirPDFCreator(gtxtFileDirectory,
gtxtFileNamePDF2,
T112,NrDocumento);

TesteImprimirPDFCreator(gtxtFileDirectory : Text[250];gtxtFileNamePDF2 : Text[250];T112 : Record "Sales In

IF ISCLEAR(gautPDFCreator) THEN
CREATE(gautPDFCreator);

IF ISCLEAR(gautPDFCreatorError) THEN
CREATE(gautPDFCreatorError);

gautPDFCreatorError := gautPDFCreator.cError;

IF gautPDFCreator.cStart('/NoProcessingAtStartup') = FALSE THEN
MESSAGE('Status: Error[' + FORMAT(gautPDFCreatorError.Number) + ']: ' + gautPDFCreatorError.Description);

gautPDFCreatorOption2 := gautPDFCreator.cOptions;
gautPDFCreatorOption2.UseAutosave := 1;
gautPDFCreatorOption2.UseAutosaveDirectory := 1;
gautPDFCreatorOption2.AutosaveDirectory := gtxtFileDirectory;
gautPDFCreatorOption2.AutosaveFormat := 0;
gautPDFCreatorOption2.AutosaveFilename := gtxtFileNamePDF2;

gautPDFCreator.cOptions := gautPDFCreatorOption2;
gautPDFCreator.cClearCache();
DefaultPrinter := gautPDFCreator.cDefaultPrinter;
gautPDFCreator.cDefaultPrinter := 'PDFCreator';
gautPDFCreator.cPrinterStop := FALSE;

T112.SETRANGE(T112."No.",NrDocumento);
REPORT.RUNMODAL(206, FALSE, TRUE,T112);
// REPORT.RUNMODAL(66012, FALSE, TRUE,T112);

WHILE NOT EXISTS(gtxtFileDirectory + gtxtFileNamePDF2) DO;

gautPDFCreator.cPrinterStop := TRUE;
gautPDFCreator.cDefaultPrinter := DefaultPrinter;
gautPDFCreator.cCloseRunningSession;
gautPDFCreator.cClose;

CLEAR(gautPDFCreator);
CLEAR(gautPDFCreatorError);
CLEAR(gautPDFCreatorOption2);

I run de codeunit and everything is ok.

But I need to put that in a Form. In Codeunit 82 (Sales-Post + Print)

What I realy want to is:
--> Posting and Print --> create a excel file (this work ok, I create a process only report that create the excel and is call instead of the normal report)
--> Posting and Print PDF --> create a excel file and a pdf file. This create a excel file, a pdf file, but then PDFCreator process don’t close. In this case in then windows task manager the processe of the PDFCreator is running and I have to kill that.

I change de code of the function PrintReport and use the code equal to the code in the test.
Why this do not work?


Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: How to Save Navision Reports as PDF in 2.60
PostPosted: Wed Jun 25, 2008 2:52 am 
Offline

Joined: Mon Apr 22, 2002 7:01 am
Posts: 25
Location: USA
Country: United States (us)
Does anyone know if this works with Nav 2.60 US? I am trying to use this functionality and have run into an issue with the following line of code:

PDFCreator.cOptions := PDFCreatorOption;

I get the following error

A maximum of 0 parameters must be used when calling the function.

Does anyone know what I am doing wrong?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 298 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum


Search for:
Jump to: