mibuso.com

Microsoft Business Solutions online community
It is currently Sat Dec 20, 2014 6:04 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Find as You Type - Page 6520
PostPosted: Tue Nov 24, 2009 3:21 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Feb 03, 2006 9:15 pm
Posts: 2292
Location: Houston, TX
Country: United States (us)
What is the best way to implement find as you type / dropdowns on forms like these? I'm trying to do it on the Item Filter.

i.e. a filter on the top that is not a field in a table. I'd also take the ability to do a Find in a ListPage, just as I can do on a List Form in classic. Anything that I don't have to use arrow keys or a scroll bar.

_________________
Matt Traxinger - ArcherPoint
Microsoft Dynamics NAV 2009 Programming Cookbook
Do you have an idea to improve NAV? Submit it at I Love NAV


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Find as You Type - Page 6520
PostPosted: Tue Nov 24, 2009 4:27 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 11, 2006 9:34 am
Posts: 2883
Location: Bergamo
Country: Italy (it)
let me see if i focused your problem correctly: you have that item filter (wich actually can be '1000..2000' or 'AAAA|BBBBB' based on the SETSELECTIONFILTER) field on the top of the page.
you want to have FILTER as you type feature for this field (they changed the name from "FindAsYouType" to "FilterAsYouType", i'm telling it just for clarity), with all the related features (the "minilookup", instead of the whole page)
is it correct?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Find as You Type - Page 6520
PostPosted: Tue Nov 24, 2009 4:45 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Feb 03, 2006 9:15 pm
Posts: 2292
Location: Houston, TX
Country: United States (us)
Yes, but it will not be a true filter...for me it can only be a single item number.

_________________
Matt Traxinger - ArcherPoint
Microsoft Dynamics NAV 2009 Programming Cookbook
Do you have an idea to improve NAV? Submit it at I Love NAV


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Find as You Type - Page 6520
PostPosted: Tue Nov 24, 2009 4:52 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 11, 2006 9:34 am
Posts: 2883
Location: Bergamo
Country: Italy (it)
ok, because you can't behave like setselectionfilter does with that dropdownlist :mrgreen:
then, let me do some tries...even if i think you've already done a lot of ](*,) with properties etc, too :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Find as You Type - Page 6520
PostPosted: Tue Nov 24, 2009 5:10 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Feb 03, 2006 9:15 pm
Posts: 2292
Location: Houston, TX
Country: United States (us)
Thanks for your help.

Like I said, if I could have a way to Find an item in the list without scrolling through it, a simple lookup and OK click would be fine. We just have 50,000+ item cards and often we know what the item starts with, but not the whole part number.

_________________
Matt Traxinger - ArcherPoint
Microsoft Dynamics NAV 2009 Programming Cookbook
Do you have an idea to improve NAV? Submit it at I Love NAV


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Find as You Type - Page 6520
PostPosted: Tue Nov 24, 2009 5:18 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 11, 2006 9:34 am
Posts: 2883
Location: Bergamo
Country: Italy (it)
after messing with properties, if got to the conclusion that it's not possible (at least to have a filterasyoutipe in the header):
in order to have a variable value looking up on a table, you have to write code in the onlookup trigger, but if you write code in onlookup trigger, you can't have the "minilookup" feature :-k
I even tried to bind the sourceexpr to a temporary table variable of "item translation"."item no.", but obviously, without results :). I also tried to bind the control to "item no." field of the rec table, but hey!the result is reeeaaaally strange in my opinion


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Find as You Type - Page 6520
PostPosted: Tue Nov 24, 2009 5:36 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 11, 2006 9:34 am
Posts: 2883
Location: Bergamo
Country: Italy (it)
i don't have lines in that table, but what if you press F3, digit part of the item no. and then press enter in the list?does the filter works?(i don't remember if the shortcut or the feature is for SP1 only or not.)
NOTE: you have to do "customize this page", and then enable the filter part


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Find as You Type - Page 6520
PostPosted: Tue Dec 01, 2009 1:54 pm 
Offline
MVP Microsoft Dynamics NAV

Joined: Fri Feb 03, 2006 9:15 pm
Posts: 2292
Location: Houston, TX
Country: United States (us)
I'm afraid nothing I've tried has worked.

At this point I will settle for a way to do a Find in a list in the RTC, just as you can in classic...does this exist?

_________________
Matt Traxinger - ArcherPoint
Microsoft Dynamics NAV 2009 Programming Cookbook
Do you have an idea to improve NAV? Submit it at I Love NAV


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: careteyroizg, Google [Bot] and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum


Search for:
Jump to: